Zivot je putovanje
NEWSLETTER

Budite prvi obavešteni o specijalnim ponudama.

Pratite nas

kanal youtube

Instagram

@dreamtravel.rs

INDONEZIJA - BALI I LOMBOK

12 dana / 10 noci

INDONEZIJA

BALI I LOMBOK

UŽIVAJTE U EGZOTICI OSTRVA BALI I PREDIVNIM PLAŽAMA OSTRVA LOMBOK, PUTOVANJE ZA UŽIVANJE I ODMOR. NADALEKO ČUVENI BALI I SVE POPULARNIJE OSTRVO LOMBOK KOJE JE VEĆ OSVOJILO TURISTE ŠIROM SVETA

 GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM  

Bali je malo ostrvo (5.632 kvadratnih kilometara) sa izuzetnim prirodnim lepotama. Obiluje izuzetno raznovrsnom i bujnom vegetacijom, pirinčanim poljima, vulkanima i planinama. Za razliku od ostalih ostrva, dominantna religija na Baliju je hinduizam. Svakodnevni život na ostrvu je prožet duhovnošću hindu religije, mistikom i magijom, o čemu svedoče 20.000 hramova, umetničke slikarske kolinije, kao i brojni koloritni festivali… Sa pravom ga nazivaju “Ostrvo Bogova” jer po drevnom verovanju na balinežanskim planinama žive hindu bogovi i posetilac koji boravi na Baliju, zaista i stiče takav utisak. Kao kruna svega su ljudi – Balinežani, topao i veoma srdačan narod, sa stalnim osmehom na licu. Ovaj pravi dragulj na kruni Indonežanskog arhipelaga postao je meta turista iz celog sveta već dugi niz godina.

Lombok je malo ostrvo u samom susedstvu Balija. Popularno ga zovu Bali pre 20 godina, jer ostrvo još uvek nije turistički komercijalizovano, a to ima svojh velikih prednosti u uživanju u predivnim peščanim plažama, tirkizno plavo-zelenom moru i netaknutoj prirodi unutar ostrva. Lombok očarava... Sve se više priča o njegovoj iskonskoj lepoti... Posebno je značajan jer nema problem plime i oseke na plažama !

Polazak: 28. APRIL 2016.

12 DANA / 9 NOĆI

       Dan  /  Mesto
Program putovanja
         1. dan (28.04.2016.)

BEOGRAD – DOHA

 

Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla"  u 12.45. Poletanje za Dohu u 14.45 (let QR 226). Obrok u avionu. Tehničko međusletanje u Sofiji bez izlaska iz aviona u trajanju od oko 45 minuta. Nastavak leta za Dohu. Obrok u avionu. Dolazak u 22.20.

              2. dan (29.04.2016.)

DOHA - DENPASAR

 

Nastavak leta za Denpasar (Bali) u 02.45 (let QR 962). Obroci u avionu. Dolazak u 17.10. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

 1. dan (30.04.2016.)

 BALI

 

 

Dooručak (švedski sto).

 

Odlazak na celodnevna tura Barong – Kintamani. Bali je poznat po tradicionalnom plesu. Neki od njih su Barong i Keris ples. Prikazuju priču drevnih Ramajana. Uživaćete u lepoti i gracioznosti veštih balinežanskih plesača. Ovaj ples prikazuje večitu borbu dobra i zla, završava se magičnim Keris (bodež) plesom. Odlazak do sela Kemenuh i poseta talentovanim balinežanskim zanatlijama u njihovim tadicionalnim radionicama. Videćete kako prave prelepe statue iz jednog komada drveta. U nastavku odlazak do Kintamanija, jezera Batur i aktivnog vulkana Maunt Batur (1730m). Ručak u lokalnom restoranu (set meni) odakle se pruža predivan pogled na na jezero i vulkan. Sledeće mesto za obilasak je Tampaksiring "Fontana mladosti", Sveti izvor.

 

Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

 

4. dan (01.05.2016.)

 BALI

Doručak (švedski sto).

Pre podne slobodno. Polse podne odlazak na podnevnu turu sa posetom Tanah Lot hramu sa nezaboravnim zalaskom sunca. Poseta glavnom hramu Mengvija: Taman Ajun sagrađen početkom 17. veka za princa Tabanana. Okružen je velikim šancem koji simbolično predstavlja okean. Zatim poseta svetoj šumi majmuna Alas Kedaton, gde možete videti divlje majmune. U šumi se nalazi Nutmej drveće, koje predstavlja stanište nekoliko velikih familija majmuna. Zatim uživanje u veličanstvenom zalasku sunca kod spektakularnog hrama Tanah Lot. Sagrađen je na vrhu stene u Indijskom okeanu, nekoliko stotina metara od obale. Uz huk divljih talasa koji se razbijaju o stene ovo je jedinstvena prilika da se uživa u zalasku sunca oko 18 časpva - Nezaboravno!

Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

5. i 6. dan (02. i 03.05.2016.)

 BALI

Doručak (švedski sto).

Slobodni dani za odmor, kupanje i sunčanje u hotelu direktno na plaži. Noćenja.

7. dan (04.05.2016.)

 BALI  - LOMBOK

Doručak (švedski sto). Transfer do luke. Polazak brzim brodom za ostrvo Lombok. Dolazak u luku na Lomboku. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. do 10. dan (05. do 07.05.2016.)

 LOMBOK

Doručak (švedski sto).

Slobodni dani za odmor, kupanje i sunčanje u hotelu direktno na plaži.

Noćenja.

11. dan (08.05.2016.)

 LOMBOK - BALI

Doručak (švedski sto). Sobe se napuštaju do 12 časova. Slobodno vreme. Nakon toga transfer do luke. Polazak brzim brodom za Bali. Dolazak u luku na Baliju. Transfer na aerodrom.

12. dan (09.05.2016.)

 DENPASAR – DOHA - BEOGRAD

Poletanje za Dohu u 00.20 (let QR 961). Obroci u avionu. Dolazak u 05.20. Poletanje za Beograd u 07.35 (let QR 225). Obrok u avionu. Tehničko međusletanje u Sofiji bez izlaska iz aviona u tajanju od oko 45 minuta. Nastavak leta za Beograd. Obrok u avionu. Dolazak u 13.45.


CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u dinarima po prodajnom kursu  Banca Intesa Banke)    

Datum polaska

Usluga

Cena

Doplata za jednokrevetnu sobu

28. APRIL 2016.

 

Prema programu

 

1.495 €

450 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 30 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama 5* na oba ostrva direktno na privatnim peščanim plažama (lokalne kategorizacije), usluga prema programu (doručak švedski sto u hotelima i jedan ručak tokom izleta), privatni transferi aerodrom/hotel/aerodrom prema programu visokokvalitetnim klimatizovanim vozilima turističke kategorije, sva razgledanja i izleti navedeni u programu putovanja, troškovi organizovanja putovanja, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 264 Eur po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 8 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi) , fakultativni izleti sa vodičem na srpskom jeziku, ručkovi i večere koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Indoneziju ( trenutna cena 50 usd po osobi + 5 eur troškovi viziranja).

INFORMACIJE O HOTELIMA:

BALI

THE PATRA BALI RESORT 5* www.thepatrabali.com    

Jl. Ir. H Juanda, South Kuta Beach, Tuban, 80361 Kuta, Indonesia

LOMBOK

HOLIDAY RESORT LOMBOK 5* www.holidayresort-lombok.com

Senggigi Beach, 83355 Senggigi , Indonesia

      VIZA: Vizu za državljane Srbije obezbedjuje agencija PONTE TRAVEL. Za vizu je potrebno priložiti :

 • Za vizu za Indoneziju treba priložiti u agenciji (agencia posreduje u vađenju vize) :
 • 2 fotografije skorijeg datuma na beloj pozadini formata 3,5 x 4,5 cm,
 • pasoš koji mora da važi 6 meseci računajući povratak sa putovanja
 • popunjen formular koji se dobija u agenciji.
 • Strani državljani moraju sami da se raspitaju u svojim zemljama vezano za dobijanje vize za Indoneziju
 • Uplata od 50 usd + 5 eur troškovi rezervacije
 • Za sve dodatne informacije obratite se agencija na broj telefona +381 11 7858585 .
 • Državljani drugih država su u obavezi da sami provere da li im je potrebna viza i šta je potrebno od dokumentacije.

VAŽNE NAPOMENE :

MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJAUplata akontacije 60% po potvrdi rezervacije. Ostatak 20 dana pred put.

Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

PREMA UGOVRU SA PARTNEROM IZ INDONEZIJE, MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE !

Korisne informacije:

 • Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za ekvatorijalni pojas. Sušni i topli period sa temperaturama u proseku od 28 do 35 C. Svakako su kraći tropsku pljuskovi uobičajena pojava i visoka vlažnost vazduha. Oko 70%. Temperatura mora oko 29 C.U ovo vreme je period VISOKE sezone na oba ostrava! Na ovoj internet stranici se mogu proveriti vremenske prilike u maju mesecu: www.selectiveasia.com/indonesia-holidays/weather/may
 • Indonežanska valuta je ripija: 1USD = 13,358.42 IDR                       1EUR= 15,046.51 IDR
 • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca

·         Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti  laganu  jaknu, kišobran ili kabanica za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom.

·         Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 7858586.

Organizator putovanja je Turistička agencija Ponte Travel doo,Licenca kategorije OTP, broj 416 od 25.02.2010

Birčaninova 28b, 11000 Beograd, Srbija,+381 11 7858586.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

BEOGRAD 20/08/2015.