Zivot je putovanje
NEWSLETTER

Budite prvi obavešteni o specijalnim ponudama.

Pratite nas

kanal youtube

Instagram

@dreamtravel.rs

BURMA (MJANMAR)

dana / noci

RUBIN AZIJE

BURMA (MJANMAR)

zemlja u kojoj se zalazak sunca ne zaboravlja, u kojoj zlatni hramovi ostavljaju bez daha, u kojoj je crveni rubin najlepši na svetu....

TURA SA UKLJUČENIM IZLETIMA, ODMOROM U BENGALSKOM ZALIVU I JEDNODNEVNOM POSETOM DOHI

 GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM

Polazak: 11. MART 2016.

17 DANA / 15 NOĆI

       Dan  /  Mesto
Program putovanja
         1. dan (11.03.2016.)

BEOGRAD – DOHA

 

Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla"  u 11.45. Poletanje za Dohu u 13.45 (let QR 226). Obrok u avionu. Tehničko međusletanje u Sofiji bez izlaska iz aviona u trajanju od oko 45 minuta. Nastavak leta za Dohu. Obrok u avionu. Dolazak u 22.20. Čekanje na vezu.

              2. dan (12.03.2016.)

DOHA – BANGKOK - RANGUN

 

Poletanje za Bangkok u 01.25 (let QR 834). Obroci u avionu. Dolazak u 11.35. Nastavak leta za Rangun u 13.40 (let PG 707). Dolazak u 14.30. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za kraći odmor. U popodnevnim satima odlazak u posetu nezaboravnoj Švedagon Pagodi, koja predstavlja srce budističkog Mjanmara. Veruje se da je stara 2.500 godina. Njena centralna kupola je okružena sa desetinama malih kupola. Oko Švedagon pagode se mogu videti mnogobrojni Mjanmarci koji se mole i prinose darove. Opuštajuće i fascinantno je provesti neko vreme gledajući svet oko sebe...

Transfer do hotela. Večera u lokalnom restoranu (set meni). Noćenje.

3. dan (13.03.2016.)

 RANGUN

 

 

Doručak (švedski sto).

Celodnevno razgledanje grada posetom Čauk Htat Gji Pagode, u kojoj se nalazi ležeća statua Bude koja je duga 70 m. Zatim vožnja do Kandavđi (Kraljevskog) jezera koje je divno mesto za šetnju, a preko puta jezera se nalazi veličanstvena Švedagon pagoda. Vožnja do srca Ranguna u kome dominira uticaj Britanaca jer su građevine sagrađene u tipičnom britanskom, kolonijalnom stilu, kao što su zgrade Višeg suda, vladina Telegraf kancelarija. Obe su sagrađene 1920-ih i 1930-ih godina. Panoramsko razgledanje  Gradske  Skupštine, Maha Bandola Bašte, nekadašnjeg Fitče trga, nazvanog po Albertu Fitče-u, jednom od bivših britanskih komesara. Takođe obilazak Sule Pagode sa zlatnom čedi, poznata znamenitost u centru Ranguna. Nastavak vožnje duž Štrand puta i panoramsko razgledanje izuzetnih zgrada u kolonijalnom stilu,  Sudnice, Kustom kuće,   Lučke uprave, i na kraju istorijsko i luksuzno mesto, Štrand Hotel. Popodne, poseta Bađoke (Skot) Market-a (zatvoren ponedeljkom i državnim praznicima) gde se možete videti širok spektar mjanmarskih ručnih radova. Idealno meto za kupovinu suvenira. Kasno popodne, poseta Kineskoj četvrti, sa velikim brojem radnji, prodavnica, tezgi na kojima se može pronaći svakojaka roba..Povratak u hotel uveče.

Večera u lokalnom restoranu (set meni). Noćenje.

 1. dan (14.03.2016.)

 RANGUN - BAGAN

 

 

Doručak (švedski sto).

Rano ujutru transfer na aerodrom u Rangunu. Poletanje za Bagan. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj i kraći odmor. Celodnevni obilazak  Bagana , razgledanje započinje posetom Taung Bi lokalne pijace, Nat Taung Kjaung manastira, sagrađenom u 18. veku i zlatnoj stupi Švezigon Pagode, kao i Htilominlo hramu, poslednjem hramu sagrađenom u Bamar stilu u Baganu, sa muralima i frizovima. U nastavku obilazak Ananda hrama, remek delo Mon arhitekture sa četiri Budine statue u stojećem položaju. Poseta  “hramu sveznanja”, sagrađenom  1.144 godine, visokom  61m.  U popodnevnim časovima odlazak do Mjinkaba oblasti i poseta  Gubjaukđi hramu sa finim zidnim rezbarijama. Obilazak Damajanđi hrama, masivnog hrama iz 1.170 godine. Poseta radionicama lak tehnike gde se proizvode neke od najpoznatijih Bagan rukotvorina. U suton pored Šve San Dav Pagode  se pruža predivan pogled na reku i okolinu hrama, kao i na nezaboravan zalazak sunca.

Večera u lokalnom restoranu (set meni). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (15.03.2016.)

BAGAN

 

 

 

 

Doručak (švedski sto).

Odlazak do Nove Baganske jutarnje pijace. Vožnja do Damajazika Pagode. Ovo je budistički hram koji se nalazi u selu Pvasav. Napravljena je 1.196 godine za vreme vladavine kralja Narapatisitu. Pagoda je kružnog oblika i izgrađena od cigle. Poseta Pva Sav selu u kome još uvek dominira tipičnan seoski načinu života lokalnog stanovništva. U nastavku odlazak do Pajatonzu hramova. Pajatonzu znači “tri hrama”. Ovo je kompleks od tri hrama koji su spojeni uskim, lučnim prolazima. Dok Tajok Pje hram dominira svojom veličinom.  Popodne, transfer do pristaništa i ukrcavanje na  brod i poseta  Kjun Tiri ostrvu. Po dolasku na ostrvo, šetnja kroz selo gde se mogu videti različiti načini života i puno tradicionalnih seoskih kuća.  Nakon toga, ponovo ukrcavanje na brod i plovidba nizvodno do Starog Bagana. Uživanje u lepim prizorima krajolika i zalasku sunca.  Povratak u hotel. Večera u lokalnom restoranu (set meni). Noćenje.

         6. dan (16.03.2016.)

 BAGAN - MANDALEJ

Rani doručak u hotelu.

Transfer do rečnog  Ajar pristaništa i polazak brodom  do Mandaleja. Krstarenje rekom  Ajejarvadi  i posmatranje dnevnih aktivnosti na samoj reci i njenim obalama. Ručak na brodu (set meni). Iskrcavanje u Mandaleju  i transfer do hotela.

Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.

Napomena: Ako brod tog dana ne bude saobraćao (usled vremenskih neprilika), vožnja od Bagana do Mandaleja će biti organizovana autobusom.

 1. dan (17.03.2016.)

 MANDALEJ – MINGUN - MANDALEJ

 

Doručak (švedski sto).

Dolazak do obale reke Ajejarvadi i ukrcavanje na brod. Vožnja do Minguna, 11 km severo-zapadno od Mandalaja. Panoramsko razgledanje nedovršene Mingun pagoda. Ovaj spomenik od cigle se nalazi 50m iznad reke. Sam izlet brodom je jedno prijatno i zanimljivo iskustvo, jer se može videti lokalni život na reci i njenim obalama. Reka je prilično prometna i na njoj se odvija trgovina sa brojnim jedrenjacima sa različitim vrstama proizvoda. Poseta  Setavja Pagodi, koju je sagradio kralj Bodavpaja 1.811. Ovde se nalazi otisak stopala Bude. Zatim, šetnj do nadomak Mingun Pagode, čiju je izgradnju naručio kralj Bodavpaja 1.790. godine, ali su radovi zaustavljeni 1.819 godine nakon kraljeve smrti. 1.838 godine nezavršenu pagoda je pogodio zemljotres. Uspon do vrha je strm, ali nagrada je spektakularan pogled na okolinu. Posle toga, poseta obližnjem Mingun zvonu, najvećem  visećem bronzanom zvonu na svetu, ako i Hsinbjume Pagodi,  koju je sagradio kralj Bađidav 1.816 godine.  Pagoda predstavlja kosmološki prikaz planine Meru. Pagoda je ozbiljno oštećena u zemljotresu 1.838 godine.

Važna napomena! Posle skorašnjeg zemljotresa u Švebo/Mandalej oblasti, po direktivi lokalnih vlasti, do daljnjeg je zabranjeno penjanje na Mingun pagoda iz bezbednosnih razloga!

Oko podneva  povratak brodom u Mandalej.

Obilazak Mahamuni Pagodi, gde se nalazi jedna od najcenjenijih slika Bude u Mandaleju i Gornjem Mjanmaru.  Zatim, poseta Švenandav manastiru, nekadašnji dom kralja Mindona, inače drevna drvena građevina sa složenim rezbarijama. Nastavak do Kutodav Pagode, koja se često naziva i “najveća svetska knjiga”, zbirka od 729 malih belih stupa gde se nalaze budistički tekstovi napisani na mermernim pločama. Uživanje u zalasku sunca sa vrha Mandalej brda, predeo sa nekoliko ukrašenih staklenih hramova na južnoj strani grada.

Povratak u hotel u ranim večernjim satima. Večera u lokalnom restoranu (set meni). Slobodno veče. Noćenje.

         8. dan (18.03.2016.)

 MANDALEJ – AMARAPURA – SAGAING – U BEIN - MANDALEJ

 

Doručak (švedski sto).

Odlazak do drevnog grada Amarapura, “grada besmrtnosti”, 11 km  južno od Mandaleja. Poseta  Bagaja manastiru koji ima kolekciju rukopisa pisanih na palminim listovima. Poseta  Mahagandajon manastiru, u kome živi 1.000 monaha. Oko  10.15 – 10.30 sati oni imaju svoj poslednji obrok, jer posle 12.00 sati monasi poste do sledećeg jutra. Amarapura je poznata po svili, o čemu svedoči jedna od  prodavnica svile koja se posećuje. Prelazak preko Sagaing mosta i uživajte u živopisnom pogledu na  Sagaing brdo, srce budističke vere u današnjem Mjanmaru. Brojni manastiri i pagode su raštrkani po obroncima brda. Poseta  Son U Ponja Šin Paji odakle se pruža veličanstvene poglede na okolinu, dok U Min Tounze Pagoda sadrži 45 budinih slika koje su raspoređene u obliku polumeseca. Poseta i nekim ženskim manastirima, među kojima je  Zajar Teingi, u kome živi skoro 1.000 kaluđerica. Pre povratka u Mandalej odlazak do kujundžijske radionice u selu Jataung gde su zanatlije poznate po svojim veštinama graviranja. Na putu za Mandalej, poseta čuvenom mostu  U-Bein, dugom preko 1 km i skoro u potpunosti napravljenom od tikovog drveta. U-Bein most je još jedno mesto za nezaboravan prizor zalaska sunca iznad Madaleja. Povratak u hotel. Večera u lokalnom restoranu (set meni). Noćenje.

9. dan (19.03.2016.)

 MANDALEJ – HEHO – PEĆINA PINDAJA – JEZERO INLE

 

 

 

Doručak (švedski sto).

Transfer na aerodrom. Poletanje za Heho. Po dolasku u Heho, vožnja do Pindaje, veoma zanimljivim i slikovitim putem preko brda i preko Šan visoravni, kroz planinska pirinačna polja i drugih poljoprivrednih kultura. Po dolasku, obilazak veličanstvenih Pindaja pećina, koje se nalaze u krečnjačkom grebenu iznad malog centralnog jezera, gde se hiljade različitih likova Bude pojavljuju u pećinskim dvoranama. Poseta nekoj lokalnoj radionici gde porodice proizvode Šan papir i suncobrane. Vožnja do Njaung Šve, građa na početku Inle jezera. Transfer brodom do hotela. Smeštaj. Večera u hotelu (švedski sto). Noćenje.

10. dan (20.03.2016.)

 JEZERO INLE

 

 

 

 

 

 

Doručak (švedski sto).

Vožnja  brodom po Inle jezeru. Preko 20km dugo i više od 10km široko, 875 m nadmorske visine, a mirne vode jezera su u kontrastu sa okolnim visokim brdima. Ovde se mogu videti ribari koji jednom nogom stoje na samom rubu krme uskog čamca, dok drugom nogom veslaju. Zbog trave koja raste po površini i ispod same površine, ribar nema dobru preglednost ako u čamcu sedi, zato su razvili jedinstvenu tehniku nožnog veslanja dok stoje.  Obilazak  jednog od najatraktivnijih Inle sela, gde meštani na plutajućim bastama gaje  povrće, voće i cveće. Transfer do zapadnih obala jezera. Iskrcavanje na Indein pristaništu, prolazak pored lokalne škole, pijace, i još nekoliko prodavnica i tezgi, kao i Indein kompleksa hramova. Nalaze se na samoj obali jezera, imaju obrise malih antičkih stupa koje su obrasle mahovinom i zelenilom. Ovo daje poseban izgled prostoru i osećaj da se nalazite na mestu neke davno izgubljene civilizacije. Povratak u Inle i poseta Paung Dav Oo Pagodi, najsvetijem verskom objektu u južnoj Šan oblasti. Njenih pet jedinstveno oblikovanih, pozlaćenih, ali relativno malih figura se voze jezerom tokom godišnje Inle Procesije čamaca (obično u period septembar/oktobar). Nastavak puta čamcem do Nga Fe Kjaung, koji je pre svega inetresantan zbog velike kolekcije likova Bude od različitih materijala, u raznim stilovima i veličinama. Popodne, poseta nekoj od radionica na jezeru i oko jezera, kao što su  čerot radionice (radionice burmskih cigara) i radionice za izradu brodova. Na kraju u  In Pav Kon selu obilazak radionica svile, u kojima se na drvenom razboju proizvodi kvalitetne i šarene tkanine. Transfer brodom do hotela. Večera u hotelu (švedski sto). Noćenje.

11. dan (21.03.2016.)

 JEZERO INLE – HEHO – RANGUN – NGVE SAUNG

Doručak (švedski sto).

Transfer brodom do gradića Njaung Šve. Vožnja do Heho aerodroma, poletanje za Rangun. Po dolasku u Rangun transfer do  Ngve Saung letovališta (oko 5 sati vožnje). Dolazak u hotel na plaži. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

12. do 14. dan (22. do 24.03.2016.)

 NGVE SAUNG

Doručak (švedski sto).

Slobodni dani za odmor, sunčanje i kupanje na obalama Bengalskog zaliva odakle se u večernjim satima pruža prilika za posmatranje predivnog zalaska sunca.

Nadomak hotela se nalaze brojni seoski restorani koji pružaju mogućnost za uživanje u domaćim riblim i ostalim specijalitetima po veoma povoljnim cenama.

Noćenja.

15. dan (25.03.2016.)

 NGVE SAUNG - RANGUN

Doručak (švedski sto). Transfer do Ranguna (oko 5 sati vožnje). Dolazak. Smeštaj. Slobodno vrme. Noćenje.

16. dan (26.03.2016.)

 RANGUN - DOHA

Rani doručak u hotelu. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 07.55 (let QR 919). Obroci tokom leta. Dolazak u 11.40. Transfer do hotela u Dohi. Smeštaj. Slobodan dan u Dohi. Noćenje.

17. dan (27.03.2016.)

 DOHA - BEOGRAD

Rani jutarnji transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 07.35 (let QR 225). Obrok u avionu. Tehničko međusletanje u Sofiji bez izlaska iz aviona u tajanju od oko 45 minuta. Nastavak leta za Beograd. Obrok u avionu. Dolazak u 13.45.


CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

(plativa u dinarima po prodajnom kursu  Banca Intesa Banke)    

Datum polaska

Usluga

Cena

Doplata za jednokrevetnu sobu

11. MART 2016.

Prema programu

 

2.795 €

865 €

Doplata za polupansion u letovalištu

210 €

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedenim relacijama, 30 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi na letovima avio kompanije QR, dok je na lokalnim letovima u Burmi 20 kg kabinskog prtljaga  i 7 kg ručnog prtljaga po osobi, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama 4* na turi i u hotelu 4* na plaži u letovalištu na obali Bengalskog zaliva lokalne kategorizacije (lista hotela navedena je ispod), usluga prema programu (polupansion, doručak i večera i jedan ručak tokom ture, dok je u letovalištu noćenje sa doručkom), svi transferi i razgledanje prema programu putovanja, troškovi organizovanja putovanja, jedno noćenje u Dohi u organizaciji avio kompanije, kao i profesionalni, licencirani turistički vodič na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda.

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse 256 Eur po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi kompanija objavljuje nekih 8 dana pre početka putovanja kada se štampaju karte i tada agencija zadužuje putnike za konačnu cenu avio taksi), ručkovi tokom ture i večere u letovalištu koji nisu navedeni u programu putovanja, međunarodno zdravstveno osiguranje  i osiguranje od otkaza putovanja, viza za Burmu ( trenutna cena 25 eur po osobi + 5 eur troškovi viziranja). Bakšiš za lokalne vozače i vodiče, koji je u ovom delu sveta obavezan.

INFORMACIJE O HOTELIMA:

RANGUN

TAW WIN GARDEN HOTEL 4* www.tawwingardenhotel.com

BAGAN

HOTEL @ THARABAR GATE  4* www.tharabargate.com

MANDALEJ

SEDONA HOTEL  4* www.sedonahotels.com.sg

JEZERO INLE

NOVOTEL INLE RESORT  4/5* www.novotel.com

NGVE SAUNG

AUREUM RESORT  4* www.aureumpalacehotel.com

      VIZA: Vizu za državljane Srbije obezbedjuje agencija PONTE TRAVEL. Za vizu je potrebno priložiti :

 • 3 fotografije skorijeg datuma na beloj pozadini formata 1,5 x 2 cm,
 • pasoš koji mora da važi 6 meseci računajući povratak sa putovanja
 • popunjena dva primerka formulara koji se dobija u agenciji.
 • Uplata od 25 eur + 5 eur troškovi rezervacije
 • Za sve dodatne informacije obratite se agencija na broj telefona +381 11 7858585 .
 • Državljani drugih država su u obavezi da sami provere da li im je potrebna viza i šta je potrebno od dokumentacije.

VAŽNE NAPOMENE :

 

MINIMUM ZA REALIZACIJU GRUPE JE 15 PUTNIKA !

USLOVI PLAĆANJA:  UPLATA AKONTACIJE 40% ARANŽMANA DO 05. JANUARA 2016. ILI DO POPUNE MESTA RANIJE. OSTATAK OD 60% 20 DANA PRED PUT                                                                             Uplata se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

PREMA UGOVRU SA PARTNEROM IZ BURME (MJANMARA), MOŽE DOĆI DO PROMENE HOTELA, ALI U TOM SLUČAJU PARTNER JE U OBAVEZI DA OBEZBEDI HOTELE ISTE KATEGORIZACIJE I SLIČNE LOKACIJE !

Korisne informacije:

 • Uobičajene vremenske prilike u ovom periodu su karakteristične za državu tropskog  pojasa. Sušni i topli period sa temperaturama vazduha u proseku od 25 do 35 C. Ovo nije kišni period, mada svakako su kraći tropsku pljuskovi moguća pojava. Vlažnost vazduha. Oko 70%. Temperatura mora oko 30 C.Večernje temperature vazduha su prijatne od 20 do 27 C.
 • Valuta u Burmi (Mjanmaru) je mjanmarski kjat : 1USD = 3.75 MYR             1EUR= 4.21 MYR
 • Preporučuje se korišćenje sredstava za mazanje protiv komaraca

·         Preporučuje se lagana pamučna odeća kao i lagana, udobna obuća (za pešačenje). Treba poneti  laganu  jaknu, kišobran ili kabanica za kišu. Obavezno poneti kapu ili šešir za sunce, kreme za sunčanje sa visokim faktorom.

·         Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon +381 11 7858586.

Organizator putovanja je Turistička agencija Ponte Travel doo

Licenca kategorije OTP, broj 416 od 25.02.2010

Birčaninova 28b, 11000 Beograd, Srbija

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Molimo putnike da pročitaju Opšte uslove Putovanja.  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

BEOGRAD 09/07/2015.