Zivot je putovanje
NEWSLETTER

Budite prvi obavešteni o specijalnim ponudama.

Pratite nas

kanal youtube

Instagram

@dreamtravel.rs

Sarajevo jednodnevni izlet

1 dana / 0 noci

Sarajevo – JEDNODNEVNI IZLET

“To je grad. U svakom smislu te reči. Počevši od onog fantastičnog smisla koji ta reč ima u bajkama što smo ih slušali kao deca (“pa onda ih dovedoše u jedan veliki grad..”) pa do istorijskih činjenica o razvitku i opadanju ovog mesta u prošlosti i do statističkih podataka o njegovom napretku danas, u novoj Jugoslaviji. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige…. Sarajevo je veliki bogat grad sa preko sto džamija, a javnim građevinama od vrednosti i lepote, kupatilima, bezistanima, karavansarajima i sahatkulama. Neke od tih građevina, koje su se sačuvale do dana današnjeg, svedoče o razvitku i veličini tadašnjeg Sarajeva. Svi strani putnici, Venecijanci, Francuzi ili Nemci, govore o Sarajevu kao o mnogoljudnoj, bogatoj i lepoj varoši koja je važan posrednik u trgovini između Istoka i Zapada.I u koje god doba dana i sa koga god uzvišenja bacite pogled na Sarajevo, vi uvek i nehotice pomislite isto. To je grad. Grad koji i dotrajava i umire, i u isto vreme se rađa i preobražava.”

Program putovanja

1. Dan – Sastanak putnika oko ponoci na dogovorenom mestu. Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora. 

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Po dolasku obilazak grada uz pratnju licenciranog lokalnog vodiča-pesacka tura: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, Stara pravoslavna crkva, Jevrejski hram i sinagoga. Nakon pešačke ture sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti do poslepodnevnih sati.

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima (oko 19:00h). Dolazak u Novi Pazar u ranim jutarnjim časovima. 

Cena aranžmana: 15 €

Aražman uključuje:

Prevoz modernism turističkim autobusom sa klimom, TV, DVD, CD,
Pratioc grupe
Obilazak Sarajeva u pratnji stučnog vodiča
Troškove organizacije i puta

Aranžman ne uključuje:
Individualne troškove

Napomene:

-Tačno vreme polaska agencija odredjuje 48 h pre putovanja.
-Fakultativni izleti su predviđeni za minimum 25 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih cena je podložna promeni. Organizator zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta usled objektivnih okolnosti. Cena je podložna promeni u slučaju promene cena: ulaznica, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, putnih taksi u odnosu na dan izlaska programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Unicredit banke.
- Minimum 40 putnika za realizaciju aranžmana. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo promene cene uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju neslaganja putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana pet dana pred početak putovanja! Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

Organizator putovanja je Dream Travel Service DOO, Novi Pazar. Licenca OTP 34/2014

Plaćanje se vrši isključivo u dinarima po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.

 

 

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Dream Travel Service DOO, Novi Pazar, Licenca OTP 34/2014, izdata od strane nadležnog Ministarstva 15.04.2014.godine